U bent hier: >> Wisseling van de wacht: nieuwe jeugdleider voor de PCU

Wisseling van de wacht: nieuwe jeugdleider voor de PCU

 

John Lutaga (31), lid van Zana Presbyterian Church gaf 4 jaar lang leiding aan het jeugdwerk binnen de PCU, de kerken in Oeganda. Als coördinator was hij betrokken bij veel nieuwe initiatieven.

John: “Ik vond het prachtig om te doen, ik heb mogen zien dat wij met ons jeugdwerk impact hadden op de jongeren, steeds meer jongeren gingen meedoen, ze kwamen in beweging, geloof ging meer voor hun betekenen en we mochten helpen om ze te vormen in hun geloof. Ik ben Utrecht Mission/DVN dankbaar voor de support die wij hebben gekregen om dit werk te kunnen doen en op een hoger niveau te brengen. Nu staat het goed en nu moet het ook goed worden voortgezet. We zien dat het een positieve invloed heeft op de kerk als geheel. Ik bewaar mooie herinneringen aan de landelijke jeugdconferenties en ook aan het bezoek van de jeugdgroep uit Nederland. We hebben toen veel plezier gehad, veel van het land mogen zien en diepe geloofsgesprekken mogen voeren. Mooi is dat. Dat ervaar als een zegen van onze Hemelse Vader.”

Samuel Lwanga gaat vanaf 1 januari 2019 leidinggeven aan het landelijke jeugdwerk. Samuel is 30 jaar en al heel lang betrokken bij het jeugdwerk in zijn kerk. Hij is lid van New Life Presbyterian Church Kajansi, waar hij elke zondag een actieve bijdrage levert als muzikant. Samuel speel gitaar en piano.

Zijn plannen voor het jeugdwerk zijn vooral de bestaande activiteiten goed voorzetten, evangelisatie activiteiten ontplooien op scholen en universiteiten en het vrijwilligerswerk in met name ziekenhuizen stimuleren zodat jongeren daar kunnen getuigen van hun Heer en Heiland.

Samuel: “Ik wil graag de jongeren sterker maken in hun geloof en op hun plek in de maatschappij, geloven is niet iets van zondags alleen, of alleen in de kerk, je kunt laten zien wie je bent elke dag van je leven. Ik hoop ook op een goede voorzetting van de TLT trainingen, het afgelopen jaar heeft laten zien dat we met deze vorm van trainingen jongeren kunnen stimuleren, er is veel enthousiasme gekweekt en veel jongeren in verschillende regio’s staan te trappelen om ook mee te doen”

 

Print Friendly, PDF & Email