U bent hier: >> Student in Afrika | ontmoet Yassoupou

Student in Afrika | ontmoet Yassoupou

 

In deze serie stellen we een aantal studenten van de Faculté de Theologie Evangelique de Bangui (FATEB) aan je voor. Een brede Franstalige theologische universiteit die – vanwege onrusten in de Centraal Afrikaanse Republiek – haar vestiging in Kameroen heeft. Utrecht Mission steunt FATEB in het aantrekken van goede gastdocenten. Daarnaast stellen we beurzen beschikbaar aan een aantal master-studenten die niet hun eigen studiekosten kunnen betalen.

Yassoupou vertelt:

Yassoupou FATEB | Utrecht Mission | Verre Naasten“Mijn naam is Yassoupou Ferdinand en ik ben 57 jaar oud. Ik ben getrouwd en vader van zeven kinderen. Momenteel ben ik dominee van een baptistengemeente in Bangui.”

Yassoupou begon met zijn studie aan FATEB in 2017 en is sinds kort klaar met zijn onderzoeksmaster Oude Testament. Van oorsprong komt hij uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

“In onze gemeenschap zijn niet genoeg gekwalificeerde onderwijzers en predikanten die het woord van God kunnen verkondigen, zeker in het licht van de moderniteit die de kerk uitdaagt. Mijn broers en zussen moedigden me aan te gaan studeren en ook God legde deze roeping in mijn hart.

Ik had niet gedacht dat ik mijn studie bij FATEB zou afmaken, omdat ik geen mensen had die me konden ondersteunen. Zelfs mijn vrouw en kinderen, die ik twee jaar in Bangui heb moeten achterlaten, leefden bij de gratie van God. Mijn vrouw was ernstig ziek en onderging een operatie in Bangui terwijl ik in Yaoundé studeerde. Tijdens deze jaren zag ik steeds Gods hand op mij en mijn familie. Hij zorgde voor mijn gezin. En hij legde het in het hart van mijn broeders en zusters van Utrecht Mission om de kosten van mijn studie te betalen. Ik dank hen daar hartelijk voor. Moge de Heer hen zegenen.”

Yassoupou zou graag verder gaan met promoveren. Helaas is het hem nog niet gelukt hier de financiële middelen voor bij elkaar te krijgen. 

“Maar ik vraag mensen gewoon om voor me te bidden. Nu ik klaar ben, moet ik proberen het geleerde toe te passen als predikant in mijn plaatselijke kerk en overal waar God mij zendt. Daarnaast hoop ik dat God mij zal gebruiken om te onderwijzen in de theologische instellingen van mijn thuisgemeenschap.”

Print Friendly, PDF & Email