U bent hier: >> Student in Afrika | ontmoet Caroline-Julie

Student in Afrika | ontmoet Caroline-Julie

 

In deze serie stellen we een aantal studenten van de Faculté de Theologie Evangelique de Bangui (FATEB) aan je voor. Een brede Franstalige theologische universiteit die – vanwege onrusten in de Centraal Afrikaanse Republiek – haar vestiging in Kameroen heeft. Utrecht Mission steunt FATEB in het aantrekken van goede gastdocenten. Daarnaast stellen we beurzen beschikbaar aan een aantal master-studenten die niet hun eigen studiekosten kunnen betalen.

Caroline-Julie FATEB | Utrecht Mission | Verre NaastenCaroline-Julie vertelt:

“Op een zaterdag, toen ik alleen thuis was terwijl mijn familie in de kerk was om te bidden, zag ik een bejaarde vrouw die blind was en door haar kleinzoon naar de kerk werd gebracht. Toen begon er iets bij mij te groeien. Enige tijd later nodigde de voorganger van de nieuwe gemeente van mijn moeder me uit voor een gesprek. Hoewel ik op de uitnodiging in ging, voelde ik me nog altijd rusteloos.

Het was uiteindelijk de houding van God die me van gedachten deed veranderen. Omdat God soeverein is, handelt Hij zoals Hij wil, wanneer Hij wil en waar Hij wil. Na dit besef heb ik – tijdens een preek over Prediker 12 – mijn leven aan de Heer gegeven.”

Zuster Caroline-Julie Bandakette-Noutone is Centraal-Afrikaans van oorsprong en 36 jaar oud. Ze volgt een onderzoeksmaster Oude Testament.

“Ik kom uit een katholiek christelijk gezin en ik ben het zesde kind. Alle kinderen volgen van jongs af aan hun ouders, zo ook ik. Gedurende al die tijd heb ik mezelf en anderen kritische vragen gesteld. “Wie is God, wie is zijn Vader, zijn moeder en zijn broers?”. Niemand kon mij een antwoord geven en ik bleef ermee zitten.

Nadat mijn ouders gingen scheiden, zijn mijn broers, zussen, moeder en ik teruggekeerd naar de familie van mijn moeder. Ook daar bleef de vraag bij mij opkomen wie God is. Mijn moeder heeft na haar scheiding met mijn vader, Jezus als haar Heer en Redder verwelkomd. Ze moedigde ook ons aan om Hem te dienen. Dat accepteerde ik in eerste instantie niet. Gelukkig is dat inmiddels anders en heb ik Hem ook kunnen accepteren als mijn God en persoonlijke Redder.”

Voor Caroline-Julie is FATEB niet alleen een faculteit, maar een christelijke gemeenschap waar men broederlijk/zusterlijk met elkaar omgaat. 

Caroline-Julie FATEB | Utrecht Mission | Verre Naasten“De meeste van onze voorgangers zijn niet geschoold. Omdat ze niet uitgerust zijn, kunnen ze gelovigen ook niet goed geestelijk voeden. Omdat ik mee wil werken aan Gods grote opdracht voor deze wereld, besloot ik theologie te gaan studeren. Zodat ik Gods boodschap kan overbrengen aan anderen.

Na haar studie zal Caroline-Julie zich bij haar man in Mauritanië voegen om te evangeliseren onder de broeders en zusters van de Magreb. Ook wil ze graag haar studie Hebreeuws voortzetten of zelfs promoveren.

“Maar alleen als God het wil!”

Print Friendly, PDF & Email