U bent hier: >> Portret van de pygmeeën

Portret van de pygmeeën

‘Nog een paar kilometer! Terwijl de Londo binnenrijden, beginnen onze reisgenoten spontaan te zingen. Het is donker en bij het licht van de koplampen van onze auto zien we juichende kinderen en volwassenen. We zijn er en we zijn echt welkom!’ Eind vorig jaar werd in de bossen van de Centraal-Afrikaanse Republiek een conferentie georganiseerd voor evangelisten die werken onder de pygmeeën. Twee van onze bestuursleden konden deze conferentie bijwonen. Een mooie kans want we zoeken al langere tijd naar mogelijkheden om het evangelisatiewerk onder deze achtergestelde groep te ondersteunen.

Tijdens het bezoek werd een dagboek bijgehouden. Je leest het volledige verhaal hier.

Na een reis van maar liefst drie dagen door de wouden van de Centraal-Afrikaanse Republiek arriveerden Gerrit en Henk op plek van bestemming. ‘De conferentie ging over de rol van het christelijk geloof in de eigen cultuur. Een belangrijk thema: de kerk in Londo bestaat al bijna 20 jaar maar nog steeds vindt men het moeilijk om te kiezen tussen het christelijk geloof en voorouderverering. Tijdens de reis ontmoetten we veel mensen die vanuit een eigen passie evangeliseren.’ aldus bestuurslid Gerrit Bril.

SPECIAAL VOOR JOU: ONTMOET DE PYGMEEËN & HUN EVANGELISTEN!

Resultaat van de reis zijn onder meer talloze minuten aan videomateriaal. En dat delen we natuurlijk graag met jou. Wil je één van de video’s ontvangen om te tonen tijdens de dienst? Laat het ons weten via secretaris@utrechtmission.nl

OP REIS | Ontmoet Jérome Sitamon, één van de evangelisten die met regelmaat ruim 250km aflegt richting de binnenlanden om de pygmeeën te bereiken.
ZANGCULTUUR | Evangelist Maurice Monkete vertelt over evangeliseren door middel van zang, een belangrijk onderdeel van de cultuur van de pygmeeën.
ZELFSTANDIGE KERK | Coördinator Blaise Pascal Mbicko begeleidt kerkleiders in Londo en deelt zijn toekomstdroom: een opleidingscentrum voor dienaren onder de pygmeeën.
Print Friendly, PDF & Email