U bent hier: >> Over ons

Over ons

Geloof delen wereldwijd, in woorden en daden. Dat is onze missie en die blijft urgent: 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun redder! Onze wereld heeft Jezus nodig. Daarom ondersteunen we, samen met en namens de GKv, lokale kerken en organisaties in Congo, Oeganda en de Centraal-Afrikaanse Republiek. En dat werkt! Zij weten wat er nodig is en welke aanpak het verschil maakt.

Werkwijze

We ondersteunen kerken in Centraal Afrika met het oog op evangelisatie, kerkplanting, gemeenteopbouw en theologische training. Het gaat om christenen die onder vaak zeer moeilijke omstandigheden Christus willen volgen. Evangelieverkondiging, toerusten en training van kerkleiders en christenen, daar ligt onze focus. Bouwen aan sterke, zelfstandig functionerende kerken/organisaties is een belangrijk speerpunt. We geloven dat het evangelie het verschil kan maken in landen die aan corruptie en nepotisme kapot gaan.

Organisatiestructuur

Utrecht Mission is het regionale samenwerkingsverband van GKv-kerken uit de provincie Utrecht rond mission-projecten in Congo, Oeganda en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Haar bestuur, bestaande uit diverse leden van kerken uit de regio Utrecht, komt regelmatig samen om recente ontwikkelingen en projectaanvragen te bespreken. Samen met commissies rondom zending en hulpverlening van de lokale kerken, zet zij zich in om mission dichtbij te brengen en betrokkenheid bij kerken en evangelisten in Centraal Afrika te vergroten. De Verre Naasten is de landelijke organisatie waartoe wij en andere regionale samenwerkingsverbanden in Nederland behoren.

Inmiddels ondersteunen we in zijn totaliteit zo’n zeventig kerken en lokale instanties in ruim dertig landen wereldwijd. Dit zijn programma’s waarmee lokale kerken, in hun directe omgeving, het geloof delen, in woord en daad.

Resultaten

De afgelopen jaren zagen we wereldwijd prachtige resultaten van het werk. Groeiende kerken, enthousiaste evangelisten en leiderschapstrainingen die hun vruchten afwerpen. We zijn God dankbaar voor het vele werk dat we, samen met onze lokale partners, hebben kunnen verzetten. Het werk is beslist niet gemakkelijk en stelt ons voor complexe vraagstukken. Dit bepaalt ons telkens opnieuw bij onze afhankelijkheid van God.

Wil je ook helpen en/of met ons mee denken? Neem gerust contact met ons op!

P.s.: benieuwd naar de personen achter de gezichten? Lees onderstaande interviews met onze bestuursleden!

Print Friendly, PDF & Email