U bent hier: >> Nieuwste wereldwerker: Stefan Zwemstra

Nieuwste wereldwerker: Stefan Zwemstra

 

Stefan Zwemstra (23) komt uit Nederland en vertrok recent naar Zambia. Utrecht Mission besloot hem te steunen bij zijn werk voor Overland Mission. Maak hieronder kennis met Stefan:

Stefan Zwemstra | Utrecht Mission | Verre NaastenIk ben geboren in Zuid-Afrika, woonde in Indonesië en nu sinds een aantal jaar weer in Nederland. Vorig jaar rondde ik mijn studie tot sportdocent af. Al die tijd was ik lid van Grace Church in Amersfoort. De afgelopen maanden deed ik de Advanced Mission Training van Overland Missions in Zambia.

Wat is je motivatie om dit te gaan doen?
Ik voel al vanaf mijn elfde een verlangen in mijn hart om werkzaam te zijn voor het koninkrijk van God. In de tussentijd probeerde ik allerlei andere dingen; ik wilde bijvoorbeeld fulltime surfen, reizen, of marinier worden. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat niets van dat alles waarde had voor mij. Ik kwam terug bij mijn oude verlangen en eindelijk weet ik dat dit is waarvoor ik geroepen ben. Ik kan gewoon niet anders. Daarnaast is Jezus in de Bijbel heel duidelijk in Zijn opdracht om Zijn liefde aan alle naties bekend te maken. Die opdracht geldt voor ons allemaal en dus ook voor mij!

Wat ga je doen in Zambia?
Overland Mission is al jaren actief in Zambia. Ik ga de komende jaren avontuurlijke evangelisatiereizen voorbereiden en begeleiden naar afgelegen dorpen. Het begon natuurlijk met Pinksteren, toen kwam de Helper, die Jezus in Johannes 14 beloofde. Vanaf dat moment ontvingen de discipelen de kracht om Jezus’ opdracht in Matteüs 28:19 uit te voeren. En het mooie is dat diezelfde Geest die de discipelen vulde, nu ook in ons is, met dezelfde kracht om God uit te dragen zoals zij die ook hadden!

Hoe ervaar je dat?
Doordat Hij tot mij spreekt, soms door de Bijbel, soms door andere mensen, soms heel zachtjes als een fluisterende
stem. Hij is mijn Wijsheid, mijn Kracht. Ik houd mijn ogen constant op Hem gericht omdat Hij mij leidt, als ik dat niet doe dan merk ik meteen dat ik weer vanuit mijn eigen kracht en wijsheid ga leven. En laat het duidelijk zijn dat dit, in mijn ervaring, niet werkt.”

Print Friendly, PDF & Email