U bent hier: >> Nieuwe WereldWerkers: ontmoet Els en Anne-Marie

Nieuwe WereldWerkers: ontmoet Els en Anne-Marie

Wij zijn Anne-Marie van Staveren en Els Vermeer, allebei 69 jaar. Ons huis staat in Amersfoort en in Korat, dit ligt in Noord Oost Thailand, in de streek Isaan.

Veertien jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat wij daar in Isaan jaren later de helft van het jaar zouden wonen en als vrijwilliger meewerken. We bezochten een opvangproject voor jonge prostituees en verloren ons hart aan dit mooie praktische zendingswerk onder jonge vrouwen en meisjes, die vrijwel allemaal afkomstig zijn uit de arme streek Isaan.

Tamar Korat

Zeven jaar geleden werd in het arme Isaan het preventieproject Tamar Korat opgezet om vandaaruit de lokale bevolking in de dorpen wekelijks op te zoeken. Yoyo en Aon Chusi, het zendingsechtpaar en leiders van Tamar Korat hebben ons toen gevraagd of we bereid waren voor langere tijd dit project mee te willen ondersteunen. Na een tijd van nadenken en bidden maakte God ons duidelijk Hem op die weg te volgen.

Sinds 2014 zijn we met pensioen en zetten ons allebei in als long stay vrijwilligers en wonen daar in een Thais huisje tussen de Thai. Ons leven en wonen is heel basic.

Onze missie

Zending heeft in de 20e eeuw twee richtingen. Wanneer zending één richting uitgaat heeft het ons doel gemist. Wij hebben de liefde van God ontvangen met het doel deze liefde door het evangelie in Isaan uit te delen. Heel concreet helpen we ook kleine microkrediet projecten op te zetten zodat families zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien en hun zelfredzaamheid kunnen vergroten.

Meer lezen?

Als Utrecht Mission zullen we het werk van Els en Anne-Marie financieel gaan steunen. Benieuwd naar het hele verhaal? Meer informatie kun je vinden via onderstaande link.

www.tamarkorat.nl/

Print Friendly, PDF & Email