U bent hier: >> Nieuw trainingscentrum geopend in Malawi

Nieuw trainingscentrum geopend in Malawi

Familie Bos, één van de Utrecht Missionaire Wereldwerkers, kijkt terug op een bijzondere dag. Op 2 maart konden zij namelijk een trainingscentrum openen in Malawi voor het werk van Foundations for Farming. Een enorme stap in de richting van beter levensonderhoud voor de lokale bevolking. Er is veel werk verzet om alles klaar te krijgen. Op de dag hing er een feestelijke sfeer. Er waren meer mensen gekomen dan gedacht maar dat heeft de feestvreugde alleen maar vergroot.

Fam. Bos: “We zijn God dankbaar voor Zijn voorziening. We hebben voldoende geld binnen gekregen voor de bouw, er zijn geen ongelukken gebeurd en geen ernstige ziektes die de voortgang konden belemmeren. We
geven God de eer.
” 

Dankt u mee met de familie Bos voor deze mooie ontwikkeling?

En nu?

“Nu het trainingscentrum af is, is het tijd om een nieuw hoofdstuk te gaan schrijven. Allereerst willen we de trainingen begeleiden om kwaliteit te waarborgen. Tevens zijn we bezig om andere dorpen in het Maluwa trainingscentrum te gaan trainen. Het grootste probleem in Malawi is dat mensen van training naar training gaan zonder toe te passen wat ze geleerd hebben. Daarom moet men hier een actieplan schrijven, en pas wanneer ze gedaan hebben wat ze wilden doen kunnen ze naar de volgende training komen. Ook zou het fijn zijn wanneer kerkleiders en overheidsorganisaties de toepassing van Foundation for Farming zouden stimuleren. Zo kunnen we kleinschalige boeren hoop geven op een betere toekomst.

Print Friendly, PDF & Email