U bent hier: >> FATEB: verbazing over successen ondanks corona

FATEB: verbazing over successen ondanks corona

“We have been amazed at how FATEB has flourished in spite of COVID-19.” Kijk, dat zijn de berichten waar we als Utrecht Mission blij van worden! Met deze openingszin informeerden onze broeders en zusters van de theologische universiteit FATEB ons over hun afgelopen maanden.

Toen in maart j.l. de pandemie ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek de kop op stak, moest FATEB de deuren gedurende vier maanden sluiten. Gelukkig werd tot nu toe geen enkele student of docent van deze universiteit getroffen door het virus. De maatregelen leverden soms ongemak op, maar hebben wel effect gehad. Het universiteitsbestuur spreekt hun dankbaarheid uit richting onze God in de hemel: “We believe God worked through these efforts to keep the campus community safe.”

Het is zelfs gelukt om – tegen het einde van augustus – een nieuwe groep studenten te laten afstuderen. De ‘graduation ceremony’ vond plaats op 29 augustus. 28 mannen en vrouwen zijn klaar om te gaan dienen in vijf verschillende Afrikaanse landen. Eén student promoveerde op het onderwerp Nieuw Testament, zeven studenten rondden hun masterprogramma af, veertien ontvingen een bachelorgraad in Theologie en zes studenten studeerden af aan de ‘Women’s school’. Ze gaan terug naar hun land van oorsprong om daar aan de slag te gaan: Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo en Nigeria.

Dankbaar! Dankt u met ons mee?

Print Friendly, PDF & Email