U bent hier: >> Evangelisatie & armoede in Malawi

Evangelisatie & armoede in Malawi

 

Door Johannes en Marieke Bos – wereldwerkers in Malawi:

“Toen ik voor het eerst in Afrika kwam was ik geraakt door de eenvoud waarin veel mensen leven. Dat was een schril contrast met mijn leven. Nu dat we meer dan 10 jaar in Malawi zijn ben ik nog steeds niet gewend geraakt om goed met het bedelen om te gaan.

De eerste reden is dat ik graag problemen op los. Als ik dan armoede zie wil ik het graag verhelpen. Maar wat ik nu geleerd heb is dat ik niet eerst naar de sociale staat van iemand moet kijken maar eerst moet kijken hoe iemand het beeld van God is. Vervolgens kan ik de mensen uitdagen om hun mogelijkheden te zien. Ook de arme mensen zijn gemaakt door God en dragen het beeld van God.

Als ik mensen bestempel als arm en afhankelijk, dan zal het effect zijn dat mensen geen mogelijkheden zien om
hun problemen zelfstandig op te lossen. Jarenlange hulp door de zending heeft ertoe bijgedragen dat mensen gestimuleerd zijn in het vragen. Het spijt mij erg dat het effect zo negatief is geweest op het gebied van armoede. Ik wil graag mensen zien als mensen gemaakt naar Gods beeld en onze gelijke.”

Familie Bos | Utrecht Mission | Verre Naasten

 

Print Friendly, PDF & Email