U bent hier: >> Een mission-dienst organiseren

Een mission-dienst organiseren


Ieder jaar houden tientallen kerken in de regio Amersfoort, Hilversum en Utrecht een mission-dienst. Een speciale kerkdienst – soms een hele zondag – om samen de verbondenheid met de kerken in Centraal-Afrika te beleven en te vieren. Tijdens zo’n mission-dienst is er ruimte om getuigenissen te delen van broers en zussen uit andere landen. Ook tijdens de preek en het gebed kan ruimschoots aandacht besteed worden aan de wereldwijde kerk. En voor de collecte zijn volop aansprekende projecten te bedenken. De praktijk leert dat veel kerkleden erg enthousiast reageren op een mission-dienst. Maar… hoe organiseer je dat?

Wij helpen graag!
Op verschillende manieren en momenten kunnen we jou ondersteunen bij de organisatie van deze mission-dienst. Hieronder vind je een overzicht van materialen die je kunt gebruiken.

Voorganger
Een mission-dienst kan worden begeleid door jullie eigen voorganger of een gastpredikant van Utrecht Mission. Mocht een voorganger uit één van onze werkgebieden in Nederland zijn, brengen we jullie in contact. Als dat niet het geval is, dan zijn er in Nederland verschillende predikanten met mission-ervaring die graag komen preken.

Vooraankondiging
Breng je gemeenteleden van tevoren op de hoogte van deze dienst, bijvoorbeeld via dit kerkbladartikel.

Liturgie
Download hier een overzicht met tips voor de liturgie van de dienst.

Getuigenis/beeldmateriaal
Ons vimeo-kanaal staat vol met inspirerende video’s die tijdens de dienst kunnen worden ingezet. Wij adviseren je graag welke video past bij het land of thema dat centraal staat in de mission-dienst. Indien nodig, kunnen we ook een ingekorte variant van een langere video aanleveren.

Het is ook mogelijk om een korte presentatie te laten verzorgen door een bestuurslid van Utrecht Mission, bijvoorbeeld tijdens de collecte.

Materiaal voor kinderen

Materiaal voor jongeren (12-16 jaar)
Dit materiaal is geschikt voor een catechese-/verenigingsavond voorafgaand aan of na de dienst.

Aankleding
Wij hebben een aantal banners beschikbaar die gebruikt kunnen worden om de kerkzaal ‘aan te kleden’. Vraag ze bij ons op.

Voor tijdens de koffie
Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat de aandacht en interesse voor het mission-werk van jouw gemeente meteen verslapt na de mission-dienst. Hieronder vind je enkele ideeën voor de koffieronde na de dienst:

  • Gebedsvlaggetjeslijn; laat gemeenteleden een vlaggetje met gebedspunt mee naar huis nemen. Via dit bestand kun je de vlaggetjes zelf printen en ophangen.
  • Tentoonstelling: wij hebben een tentoonstelling beschikbaar over de projecten die gesteund worden door jouw gemeente. Deze kan worden geplaatst in de koffiezaal of in de hal van de kerk.
  • Ansichtkaarten; stuur ‘ns een kaartje naar één van onze broeders en zusters over de grenzen! We hebben kaarten beschikbaar en dragen er zorg voor dat deze worden meegenomen naar Congo en/of Oeganda.

De banners, tentoonstellingsmaterialen en ansichtkaarten zijn op te vragen via secretaris@utrechtmission.nl.

Schakel ons in!
Een mission-dienst is een prachtige manier om de hele gemeente te betrekken bij het mission-werk. Je gaat je samen bewust onderdeel voelen van Gods wereldwijde kerk. Wil jouw kerkgemeente een mission-dienst organiseren? Schakel ons dan gerust in. Neem contact met ons op via secretaris@utrechtmission.nl.

Print Friendly, PDF & Email