U bent hier: >> Bid voor het werk van Eline Hoolsema

Bid voor het werk van Eline Hoolsema

 

Bij evangelisatie denken we al gauw aan het uitzenden van mensen naar verre landen. Maar door de stroom van vluchtelingen die jaarlijks Europa bereiken, kan het evangelie ook bij ons in de eigen omgeving worden gedeeld. Eline Hoolsema woont en werkt sinds vijf jaar in België, waar ze evangeliseert onder vluchtelingen.

Hier lees je meer over haar werk. Wilt u bidden voor het werk van Eline en voor evangelisatie onder vluchtelingen in Europa?

Hieronder vind je enkele concrete gebedspunten:

  • Van 2-4 november is er een moeder-en-kindweekend geweest. Een weekend voor alleenstaande vluchtelingen-moeders en hun kinderen tot 12 jaar. Het heeft de vluchtelingen (veelal van Afrikaanse afkomst) heel erg bemoedigd in geloof en op persoonlijk vlak. En ook voor de Vlaamse vrijwilligers is dit weekend van grote betekenis. Dit is een plek waar zij vluchtelingen ontmoeten en contacten opbouwen, iets wat in deze cultuur en binnen de protestants-evangelische kerken niet altijd vanzelfsprekend is. We hopen dit weekend over anderhalf jaar (maart 2020) weer te organiseren. We hebben de wens om uit te breiden, mits haalbaar qua beschikbare locaties en voldoende financiële middelen en gaan de komende maanden zien of dit haalbaar is. Ook wordt er in de tussentijd gewerkt aan opvolging van de deelnemers.
  • Samen met een aantal Vlaamse vrouwen ben ik bezig christelijke vrouwengroep te starten voor de vluchtelingenvrouwen in het nabijgelegen asielcentrum. Het is bijzonder hoe God ons bij elkaar gebracht heeft. Heel graag gebed voor wijsheid hierin en dat de groep daadwerkelijk van start kan gaan.
Print Friendly, PDF & Email